Frequently Asked Question
For

CSIR– CASE ’09

 FAQs on the Helpdesk of Case ’09

1. Am I eligible to apply for these posts incase I do not have my computer diploma?

Additional qualification of successful completion of one year diploma course in computer is desirable not mandatory, for both the posts. If you do not have any computer diploma leave the column of computer related qualification blank in your application form.

2. What should I do incase I do not have marks for computer diploma?

Additional qualification of successful completion of one year diploma course in computer is desirable not mandatory, for both the posts. If you do not have the marks leave the column of computer related qualification blank in your application form.

3. Can I apply for these posts if I do not have a computer diploma, but I have studied computer as a subject in my graduation?

Additional qualification of successful completion of one year diploma course in computer is desirable not mandatory, for both the posts. If you do not have any computer diploma leave the column of computer related qualification blank in your application form.

4. What is the age relaxation provided for the central government/government employees.

There is no age relaxation provided to central government/government employees for this particular exam.

5. How can we fill the online application form?

       To apply for the post of Section officer, Executive Assistant or both you need to go to the

website www.csir.res.in. There you will see an advertisement for CASE 2009 Examination

 Scheduling and there would be a link "Apply Online”. Click on that link in the next screen you

 will see another link in “User Registration”. Click on the User Registration and a form will appear

 on. Please fill the form and you will be guided further through the process.

6. What should be done if I am unable to take the printout? Can I retrieve my form?

If you are not able to take a print out, before closing the form, you cannot open the form again. You will have to take a print out of the pdf and send a hard copy of the form along with DD and necessary documents. 

7. What is the date of the examination?

Sorry to inform you that we cannot provide you with any information on this issue. Once the applications are received, the selected candidates would be notified accordingly. The information will be send to the email id used for registration/filled in the application form.
8. When would I receive my admit card?

After the candidate has booked the slot, he/she will be able to generate the admit card. Please note, no Admit Card will be sent by post.

9. What is the syllabus for the examination?

Please refer to Page 2 “Scheme of the Examination” Annexure 1 & Annexure 2 in the detailed advertisement. 

10. How can I book the slot for the exam? There is no provision provided online.

The booking of slots for the examination need not be done now. After the scrutiny of applications, slot booking will be enabled through a link in the CSIR website, provided eligibility conditions are met, documents verified and payment is received. 

You will be intimated regarding the same once your application is selected.

11. Can we use any other means to send the application, instead of registered posts?

Completely filled application forms send through Speed Post, Registered Post or by hand are accepted.

12. What is the amount for the DD that needs to be sent?

	General and OBC Category 
	Rs. 700/-

	SC/ST/PH/Ex Servicemen/CSIR Departmental Candidates     
	– NIL-


Please enclose the examination fee in the form of a single A/c payee Bank Draft of State Bank of India (SBI) with six months validity drawn at New Delhi in favour of Joint Secretary (Administration), CSIR, New Delhi along with the application submitted as per directions mentioned under Para 9. 

13. What is the amount of the DD incase applying for both the posts?

Even if you want to apply for both the posts the DD should be in the amount of Rs. 700/-.

14. How is NOC to be drafted for government employees?

Endorsement form given in the end of the advt. Please make sure you take signature from your HOD.
15. Can I apply for these posts if I am in the final year /have a provisional degree/have mark sheets?

Any candidate with a Bachelor Degree/provisional certificate/or a
certificate from the college stating the clearance of all the semesters,
along with the attested mark sheets, from a recognized university in any
discipline is eligible to apply for this post.

16. How to select General Category in the form, point # 3?

If you do not click in any of the category box, you will, by default be taken as a General Category candidate.

17. If I have sent application by post, is it mandatory to fill the form online as well?

It is not mandatory to fill the online form, if you have sent the application offline it is not required to fill the form online as well.

